Par koraka do savršenog novogodišnjeg make-up-a

Bliži se kraj godine, koji po običaju, bude burniji i stresniji ali i bogatiji druženjem, proslavama, žurkama…

Boravak u zadimljenim i zagrejanim prostorijama, znojenje i hladan vazduh napolju, najčešće, dovode do isušivanja ili mašćenja i iritacija kože lica.

Po pravilu, ko ima mitisere i bubuljice, najčešće dobije, baš kad ne treba, na dan pred izlazak ili proslavu, neku ogromnu bubuljicu, koja pokvari sve planove o savršenom make-up-u. Takođe, isušena koža, posle podloge i pudera, može da izgleda starije, bore budu naglašenije i od ideje da izgledamo savršeno i podmlađeno, mi na kraju budemo nezadovoljne svojim izgledom i skupo plaćenom šminkom.

Kako to sprečiti i biti spreman za veliki izazov koji nas očekuje krajem godine, zvani, novogodišnja proslava, dnevna žurka, proslava firme, svirka… ?

Evo nekoliko saveta našeg centra, šta možete da uradite i sprečite ove neželjene pojave.

Prvo, preduslov za savršen make-up je čista, odmašćena i nahranjena koža. Higijenski tretman lica je neophodan u bilo kojoj fazi života kao osnovna nega. Mlađe osobe, skone mitiserima i aknama, treba da ga upražnjavaju jednom mesečno, a osobe u zrelim godinama, jednom u par meseci, zavisno od tipa kože. Šta postižemo ovim tretmanom? U dužem periodu nakon tretmana, sprečavamo pojavu upalnih procesa, isušivanje i iritaciju kože. Uz adekvatnu dnevnu negu, uspećemo da izgledamo kao najbolja verzija sebe.

Ono što je kompatibilno sa higijenskim tretmanom, a jako efikasno, je tretman mikrodermoabrazije – u pitanju je aparativni mehanički piling kože dijamantskom sondom, koji vidno poboljšava strukturu kože. Skidanjem izumrlih slojeva kože, i adekvatnom maskom nakon pilinga, dobićemo svilenkastu i mekanu kožu, hidriranu i nahranjenu svim što joj je potrebno. Tako postižemo da podloga i puder potpuno prirodno „legnu“ na lice, ne naglašavajući proširene pore, ožiljke i bore.

Poznate ličnosti, među kojima su Džesika Alba, Kortni Kardašijan, Kejti Peri, Krisi Tajgen i Dženifer Lopez, prepoznale su inovativan tretman kojim mogu da dodju do savršenog tena na lak i bezbolan način i steknu potreban imunitet kože lica na svakodnevno šminkanje i iritaciju.

U pitanju je tretman LED maskom Neoelegance, kojim se menja kvalitet kože delujući iznutra.  Deluje na akne , tako što sprečava razvoj bakterija i smanjuje upalne procese i na produkte starenja i pigmentacije, tako što stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Izuzetno je prijatan, opuštajući, bezbedan, efikasan i kompatibilan sa drugim estetskim metodama – botoxom, filerima, mezonitima…

Kako izgleda taj tretman? Iako sama maska podseća na “Fantoma iz opera” i deluje pomalo zastrašujuće i morbidno, zapravo je vrlo prijatan. Posle čišćenja lica i pilinga, maska se udobno namesti na lice i opušteno se odleži 30 min bez ikakvih senzacija i iritacija. Posle tretmana, može se osetiti blaga toplina na licu, kao posle kratkotrajnog izlaganja suncu, ali već nakon toga koža će delovati prosvetljenije, jedrije i sjajnije.

E sad, jedan od najkontroverzijnih tretmana a koji zaista radi, je svakako hemijski piling. Oni koji su imali sreće da dodju u ruke kvalitetnih i obučenih kozmetičara, imaju odlično iskustvo sa ovom vrstom tretmana i znaju da ni od čega lice ne zasija kao posle kratkotrajnog izlaganja voćnim kiselinama. Ali, ima i onih koji su poklonili poverenje lažnim “stručnjacima” i neproverenim proizvođačima pa prošli kroz golgotu zvanu opekotine, ljušćenje i rane po licu i napravili mit da je taj tretman opasan i da ga treba izbegavati.

Jedan od hemijskih pilinga najnovije generacije je tretman PRX T33, italijanske kuće WiQo Med, namenjen svim uzrastima. Odličan je jer kod njega ne postoji peckanje, iritacija, nema ljušćenja kože i ne postoji mogućnost da dodje do opekotina i rana. Odličan je u borbi protiv ožiljaka i bubuljica ali i kao anti-aging tretman – daje poboljšan tonus, jedrinu, smanjuje bore, vraća koži sjaj. Već posle prvog tretmana, zasijaćete kao novogodišnja zvezda.

I…  tu se vratismo na početak priče. Ako zakažete svoj tretman već sada, imaćete dovoljno vremena da pripremite svoje lice za sve izazove koji mu predstoje, i u veseliji deo godine potpuno spremne i zadovoljne.

Mi vam od srca želimo da se što pre zaljubite, jer će vas u tom slučaju svi pitati od kog tretmana tako sijate, šta ste to radili sa licem i koji puder koristite.

A za sve ostalo predloženo, mi vam stojimo na raspolaganju. Zakažite svoj tretman na vreme na 0603401034.

Do kraja decembra, higijenski tretman sa mikrodermoabrazijom je kod nas na akciji.

Više o ostalim tretmanima pogledajte na:

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>