LED maska

Da li ste spremni da isprobate novu i inovativnu tehnologiju u službi lepote, koja je postala hit širom Evrope i sveta?

Da li želite da se oslobodite upornih bubuljica, upala, crvenila i fleka na licu i da to bude bezbolno?

Da li želite da izgledate podmlađeno, zategnuto i sveže u licu a da to ne podrazumeva bockanje i izlaganje kože hemikalijama?

I da još to sve bude potpuno prirodno?

Rešenje za to je osmislila engleska kuća Neoelegance, koja se bavi inovativnim i neinvazivnim tehnologijama u estetici, dizajnirajući specijalnu masku kojom se, primenom LED svetlosti, tretiraju problemi kože i postiže zdrav i podmlađen izgled lica.

Kako deluje LED svetlost?

Proces se zasniva na izlaganju površine kože LED svetlosti što izaziva aktivaciju fotoreceptora u koži, dovodeći do apsorpcije energije u ćelije kože. Ta energija ubrzava u ćelijama biohemijske procese, stimuliše produkciju kolagena i deluje na druge metaboličke procese…

Svetlosna energija iz LED svetla prodire ispod površinskog sloja kože i apsorbovana je od strane proteina u ćeijama. Ove ćelije otpuštaju azot monoksid, poznat kao vazodilatator u našem telu, koji dovodi do širenja krvnih sudova i ubrzavanja cirkulacije do nerava i drugih tkiva u nekoliko narednih sati. Pojačani protok krvi kroz tkiva ishranjuje kožu prirodnim nutrijentima.

Ekstracelularni matrix sadrži glikozaminoglukan – GAG, sastavljen od hijaluronske kiseline, zatim, kolagen i elastin. LED radi na stimulaciji fibroblasta da regenišu ove komponente. Takođe, poboljšava oksigenizaciju kože, cirkulaciju i pomaže u limfnoj drenaži.

Terapija LED svetlom je jedina neinvazivna procedura koja prodire do dubljih slojeva kože.

LED maska radi na dubljem, ćelijskom nivou, ciljano delujući na probleme kože kao što su:

 • akne – sprečava razvoj bakterija i smanjuje upalne procese i
 • produkti starenja i pigmentacija – stimuliše proizvodnju kolagena i elastina.

Zato i kažemo da je to način da transformišemo kožu iznutra ka spolja – jer maskom delujemo na uzroke a ne na posledice.

Različite talasne dužine LED svetlosti prodiru do različite dubine slojeva kože i iz tog razloga deluju na različite probleme, zavisno od dubine njihovog nastanka. Iz tog razloga se terapija prilagođava svakom klijentu pojedinačno:

Ukoliko imate problem sa aknama, mitiserima, proširenim porama, upalnim procesima i crvenilom na koži – rozacea, PLAVA LED terapija je izbor za vas.


Frekvencija plave LED svetlosti je 415-450nm i ona prodire 2-4mm u dubinu kože. Deluje na problematičnu kožu sa aknama, sprečavajući njihovo izbijanje i dodatna oštećenja kože.

Dok većina površinskih tretmana protiv akni narušava PH vrednost kože, olakšavajući bakterijama da prodru u kožu dovodeći do novih upala, plavo LED svetlo stabilizuje zaštitni kiseli sloj, čineći površinu kože otpornom na prodor bakterija.

Poznato je da su uzročnici akni bakterije roda P.acnae, koje stvaraju molekule porfirina u svojim ćelijama. Ovi porfirini su fotosenzibilni i u kontaktu sa plavom LED svetlošću oslobađaju molekule kiseonika. S obzirom da je P.acnes anaerobna bakterija, koja ne može da opstane u prisustvu kiseonika, plavo LED svetlo dovodi do njihovog uništavanja.

Takođe, plavo LED svetlo dovodi do dekongestije (pražnjenja) postojećih akni ali i do normalizacije masnoće kože. Plava svetlost dodatno ima smirujuće i opuštajuće dejstvo.

Može da se koristi kod tinejdžera jer nema negativnih pratećih efekata.

CRVENO LED svetlo (630-700nm) prodire 8-10mm u dubinu kože. Ova terapija je značajna u isceljivanju upalnih procesa, rana, posekotina, ožiljaka i infekcija. Izuzetna je nakon tretmana frakcionim laserom, tretmana dermapenom ili dermarolerom, mezoterapije, mikrodermoabrazije i hemijskih pilinga, za unapređenje efekata ovih tretmana.

Talasne dužine crvene svetlosti podstiču slojeve kože da zadrže ključne elemente koji su neophodni da se stvara novi kolagen, čija se produkcija smanjuje sa starenjem i akumuliranim oštećenjima.

Takođe, crvena LED svetlost, utiče na smanjenje produkcije proinflamatornih citokina koji igraju značajnu ulogu u slučajevima hronično aknozne kože.

Crveno LED svetlo je blagotvorno i ima antiaging i protivupalne efekte na sve tipove kože. Dokazano deluje na sintezu kolagena i elastina, popravlja strukturu kože čineći je mekanom, jedrom i zategnutom, povećava cirkulaciju i limfnu drenažu. Redukuje pojavu bora i hiperpigmentacija preko redukcije tirozina i melanina. Takođe je odličan tretman za osobe sa preosteljivom kožom koje pate od rosacea, ekcema i psorijaze. Povećava i hidriranost kože i vraća prirodnu prosvetljenost licu kod potamnelih koža koje su posledica stresa, zagađenja i duvanskog dima.

I pored UV zaštitnih faktora u kremama dolazi do mikrooštećenja kože usled lošeg uticaja sunčeve svetlosti I sunčanja u solarijumima, pa ova vrsta LED terapije deluje opravljujuće na ta oštećenja ali istovremeno i preventivno deluje, obezbeđujući koži podmlađen izgled u dužem periodu nakon izlaganja suncu.

BLISKA IC SVETLOST (830 nm) prodire do 25 mm dubine, nevidljiva je golim okom ali je integrisana u sve modove rada LED maske. Ona je takođe blagotvorna na isceljivanje oštećenja kože – ranice, posekotine, ožiljci ali i na infekcije u dubljim slojevima kože – hipodermisu. Deluje na remodeliranje kolagena i pomaže kod ozbiljnijih hiperpigmentacija dovodeći do svetlijeg tena. Povećava oksigenizaciju tkiva, pomaže u limfnoj drenaži i ubrzava obnavljanje ćelija.

Svetlost talasne dužine 830 nm, pripada infracrvenom spektru. Ta svetlosna terapija prodire dublje u telo i primarno biva apsorbovana od strane proteina u ćelijskim membranama povećavajući na taj način njihovu propustljivost. Stabilizuje oštećenja nastala slobodnim radikalima i na taj način štiti ćelije od starenja i propadanja.

LED maska Neolegance kombinuje 2 terapije u jednom tretmanu – LED terapiju – koju smo detaljno opisali i terapiju galvanskom strujom.

GALVANSKA TERAPIJA, poznata još i kao nehiruški face-lifting, je odlična pratnja LED terapiji i integrisana je u tretmane maskom. Pospešuje cirkulaciju i pomaže u limfnoj drenaži i na taj način omogućava koži da se sama čisti sa dubljih nivoa ali i da se bolje ishranjuje. Rezultat tog delovanja je jedrija i sjajnija koža. Takođe, dovodi do elektrostimulacije mišića lica čime se postiže podmlađen, zategnut i remodeliran izgled lica. Smanjuju se proširene pore i fine bore. Povećava se sposobnost kože da do dubljih nivoa apsorbuje hranjive materije iz proizvoda za negu lica.

Koji su najvažniji benefiti terapije LED maskom?

 • smanjuje postojeće akne
 • preventivno deluje na pojavu novih akni
 • ubrzava obnovu ćeija
 • ubrzava proces zarastanja rana
 • vidno smanjuje bore i fleke
 • podmlađuje kožu kroz stimulaciju produkcije kolagena i elastina
 • koža postaje mekša, zategnutija i jedrija

Zašto izabrati tretman LED maskom?

 • Inovativan……To je nova terapija u službi lepote koja koristi prirodnu isceljujuću moć svetlosti.
 • Siguran…. Terapija LED svetlom je temeljno proučena, testirana i potvrđena od strane stotine univerziteta, medicinskih laboratorija pa čak i NASA-e.
 • Prijatan…. LED terapija je nežna, bezbolna, nezagrevajuća i opuštajuća
 • Neinvazivan….Ne sadrži razorno ultravioletno zračenje i samim tim ne oštećuje tkivo kože. Ne koristi hemikalije….
 • Kompatibilan…. Može biti samostalan tretman ili integrisan u bilo kom drugom kozmetičkom tretmanu: dermapen, hemijski pilinzi, mikrodermoabrazija… U oba slučaja, značajno dovodi do poboljšanja strukture kože delujući neinvazivno i bez neželjenih propratnih efekata.
 • Efikasan….. Procedura je vrlo jednostavna a za najbolje rezultate potrebno je samo 20 min delovanja. Nakon ćišćenja lica i pilinga, maska se udobno namesti na lice i vrat i ostavi da deluje. Boja svetla i mod rada maske se biraju zavisno od problema koji želimo da tretiramo.

Proverite zašto su poznate svetske zvezde Džesika Alba, Kortni Kardašijan, Kejti Peri, Krisi Tajgen i Dženifer Lopez oduševljene ovim tretmanom i zašto su ga uvrstile u svoju redovnu kozmetičku negu.

Proverite zašto su poznati svetski časopisi, izabrali baš ovaj proizvod za inovativnan i revolucionaran u službi lepote.

  

Vaša pitanja

Da li postoje kontraindikacije?
Ne smete koristiti masku ako ste trudni, dijabetičar, imate velike metalne implante u telu, pejsmejker, epilepsiju , probleme sa cirkulacijom i ozbiljnije zdravstvene probleme poput kancera kože i sl..

Da li smem da koristim masku ako imam ubrizgan botox, filere ili PDO mezoniti?
Apsolutno je dozvoljeno korišćenje maske u ovim slučajevima.

Da li muškarci sa bradom mogu da koriste masku?
Brada ne predstavlja problem za LED terapiju.

Da li postoje preparati koje ne bi trebalo koristiti u kombinaciji sa maskom?
Ne bi trebalo koristiti preparate koji sadrže vitamin A pre korišćenja maske.

Koliko učestalo se može koristiti maska?
Tretman LED maskom traje 30 min i može se koristiti u razmaku od 7 dana, inicijalno 6-8 nedelja za redom. Nakon toga, može se koristiti jednom u 4-6 nedelja za održavanje efekata.

Kada se mogu očekivati prvi rezultati?
Već nakon prvog tretmana možete očekivati da koža izgleda svetlije i svežije ali se ozbiljnije vidni rezultati postižu nakon serije tretmana i njihov efekat ima produženo dejstvo.

O čemu treba voditi računa nakon tretmana?
Nakon tretmana potrebno je izbegavati izlaganje sunčevoj svetlosti i sunčanje u solarijumima, saune, ekstremnu toplotu, djakuzi ili parnu saunu u narednih 12 sati posle tretmana maskom.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>