Hemijski piling lica

Kada se govori o procedurama i tretmanima za poboljšanje strukture kože, vodeće mesto po efikasnosti i popularnosti zauzimaju hemijski pilinzi. Mogu se raditi na licu, vratu, šakama, rukama i nogama.

Hemijski pilinzi ili popularno nazvani tretmani voćnim kiselinama se sastoje od nanošenja različitih vrsta kiselina, svojom koncetracijom prilagođenih za primenu na osetljivoj koži, u cilju odstranjiivanja slojeva kože različite debljine i podsticanja stvaranja novih slojeva zdrave kože. Zavisno od vrste nedostataka na koži i dubine do koje želimo da delujemo, biraju se različite vrste kiselina.

Stručnom primenom ovih preparata koža postaje blistava, glatka, ujednačene boje – bez fleka, ujednačene strukture – smanjenih pora, ublaženih ožiljaka od akni i vidno podmlađena. Efekti stručne primene hemijskih pilinga na face-lifting i podmlađivanje kože su vidni i dugoročni.

Cela procedura je sigurna ukoliko je izvodi obučeno lice i od neprijtnosti u toku tretmana se mogu osetiti blaga zagrejanost i peckanje u periodu oko 5-10 min, dok deluje preparat. Nakon tretmana može se javiti osećaj zatezanja kože, kao i perutanje površinskih slojeva. Zato je jako bitno ove procedure primenjivati u zimskom periodu zbog rizika izaganja podmlađene kože suncu.

U našem centru primenjujemo proofesionalne hemijske pilinge brenda Ameson Mesopeel, kozmetičke kuće Juliette Armand. Ovaj piling sistem baziran je na organskim kiselinama za obnavljanje i regeneraciju kože, izbeljivanje i hidrataciju kroz 4 faze: priprema, piling, neutralizacija i regeneracija. Ova linija sadrži AHA I BHA hidroksi kiseline, proizvode koji regulišu PH kože i proizvode koji se koriste nakon hemijskog pilinga.

Alfa hidroksi kiseline (AHA) koje se upotrebljavaju u MESOPEEL liniji uključuju mandeleinsku, mlečnu i glikolnu kiselinu. Laboratorije i klinička istraživanja dokazala su njihova delovanja na:

  • normalizaciju procesa keratinizacije, samim tim omogućava normalno funkcionisanje epiderma.
  • aktivaciju procesa regeneracije, čime se povećavaju količine kolagena i elastina
  • hidrataciju kože
  • sinergijsko delovanje za povećanje ostalih aktivnih komponenti.

Delovanje beta hidroksi kiselina (BHA), kao što je salicilna i azelainske kiseline ima za cilj ubrzanje eksfolijacije, antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo i upotrebljavaju se na koži sa aknama, kod proširenih pora i keratoza..

Proizvodi i protokoli ovog brenda imaju jasne indikacije, sa instrukcijama za upotrebu, neželjena dejstva, maksimalno vreme aplikacije, učestalost tretmana, preporučene proizvode za regeneraciju koji prate pilinge i visoko specijalizovane proizvode za zaštitu od sunca. Odgovornom primenom ovih preparata postižu se izuzetni rezultati.

Tretman hemijskog pilinga traje oko 60 min i sastoji se iz 4 faze: priprema kože, piling, neutralizacija i regeneracija tj umirivanje.

Tretmani voćnim kiselinama se rade u seriji, zavisno koje efekte želimo da postignemo. Već posle prvog tretmana, koža će biti primetno kvalitetnija i blistavija a za rešavanje dubinskih problema na koži, predlažu se vezani tretmani u razmaku od 7-10 dana.

Sedam dana pre hemijskog pilinga treba izbegavati nanošenje preparata koji izazivaju iritaciju kože, depilaciju, preterano izlaganje suncu i metode veštačkog potamnjivanja kože.

Posle tretmana, uz sve ovo, treba koristiti i preparate za zaštitu od sunca kako bi se izbegla oštećenja na mladoj i regenerisanoj koži.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>