Razvoj motoričkih sposobnosti

Program je namenjen uglavnom deci i mladim sportistima koji se aktivno bave sportom.

S obzirom na socijalno okruženje u kome živimo i idealizaciju sportskih ličnosti kao nosilaca društvenih dešavanja, javlja se ogromno interesovanje dece i roditelja da mladi sportisti u što kraćem periodu dođu do vrhunskih rezultata, što ponekad dovodi i do preopterećenja i dugoročnog odustajanja dece i mladih od sporta, ali i do neadekvatno iskorišćenih genetskih potencijala mladih. Često su naši klijenti mladi sa vidnim fizičkim deformitetima i povredama koje su posledica strateški loše postavljenih grupnih treninga i nedovoljno pažljivo vođenog treninga u fazama intenzivnog rasta dece.

Osnovna orjentacija u radu sa ovom grupom vežbača je poštovanje senzitivnih faza razvoja motoričkih osobina i u skladu sa tim formiranje prioriteta u radu . Poštujući ove faze, planskim individualnim radom, koordinacija, brzina, eksplozivna snaga, okretnost, agilnost, ravnoteža, preciznost i fleksibilnost se dovode do individualnog motoričkog maksimuma, koji je, pored kvalitetnog treninga, uslovljen i genetskom predispozicijom. Ukoliko se pojedine faze rada propuste u mlađim kategorijama, potencijal mladog sportiste se nikad neće razviti u obliku u kojem je mogao.

Naši trenerski ciljevi u okviru ovog programa su da formiramo kvalitetnu motoriku i fizionomiju tela mladih, zavisno od sporta kojim se bavi, koja će ih dugoročno voditi u pravcu maksimalnih individualnih rezultata u vrhunskom sportu ili kvalitetne celoživotne rekreacije.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>