Tradicionalni Usui Reiki – Margarita Milenković

Novo druženje sa Margaritom Milenović i tradicionalnom veštinom kanalisanja univerzalne Reiki energije, održano je 27.10.2018. u Wellness studiju Escape. U sjajnoj atmosferi, motivisani željom da rade na sebi, svi zainteresovani su prošli kroz celodnevnu edukaciju sa Margaritom i uspešno se osposobili za rad sa Reikijem na sebi i svojim bližnjima. Na kraju dana, svi učesnici su dobili sertifikate o završenom I nivou za Reiki praktičara Udruženja Reiki Srbije. Usledile su i čestitke i topli Reiki zagrljaji…

Saradnju sa Margaritom Milenković i Udružnjem Reiki Srbije smo započeli 25.11.2015. radionicom sa elementima predavanja o tradicionalnoj Usui Reiki metodi. Pred prepunom salom hotela Kragujevac, kragujevčani su, prvi put, imali priliku da uživo čuju nešto više o ovoj priznatoj, sve popularnijoj alternativnoj metodi za samopomoć i lečenje, i upoznaju se sa njenim tehnikama i metodama.

Na kraju ovog predavanja, koje je kragujevčanima izmamilo i suze i osmehe, i ostavilo ih sa puno tema za razmišljanje, Reiki praktičari su izveli prikaz Reiki tehnike “antistres” a svi prisutni su učestvovali u Reiki meditaciji za opuštanje i relaksaciju.

Margarita Milenković, je predavač, reiki Grand Master-učitelj I, II, III i IV stepena tradicionalnog Usui Reikija (Usui Shiki Ryoho), Magistar N.E. Master SV.I. i učitelj preko 100 stilova i energetskih metoda. Osnivač i predsednik udruženja – Usui Tibetanski Karuna Reiki Master – učitelj od 2000. godine, registrovan u „Internacionalnom Američkom Reiki Centru“, Mičigen (SAD). Kundalini i Luna Reiki Master-učitelj od 2012. godine, registrovan u Reiki Univerzitetu, Moskva (Rusija).

Rođena u Rusiji, dipl. filolog i stručnjak za međukulturnu komunikaciju, Reikijem se bavi od 1998. godine.

Autorka je priručnika za sve Reiki stepene i stilove, priručnika za Reiki terapeute, knjige „Reiki – put ka sebi”, „Zlatni ključevi sreće – Pet Reiki Principa”, „Energija novca – Reiki izobilja” i „Anđeoski Reiki – I ti si Anđeo”. Autorka je programa „Reiki meditacija” i „Eko Rei”. Koautorka je programa „Reiki joga”, kao i dva edukativna Reiki programa akreditovana od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Reikiju je obučila preko 300 zdravstvena radnika, kao i skoro 4000 ljudi drugih profesija i zanimanja.

USUI REIKI – I STEPEN OBUKE – MARGARITA MILENKOVIĆ

U dogovoru sa Udruženjem Reiki Srbija, 13.12.2015. organizovali smo Seminar I stepena Usui Reikija. Seminar je vodila Margarita Milenković, Usui Reiki Grand Master – učitelj i počasni predsednik udruženja Reiki Srbije. U skladu sa svetskim normama i programom, koji je 2009 godine akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije, seminar je trajao 8h i održan je u veoma prijatnom i opuštajućem, antistres ambijentu, u sali Wellness studija Escape “Body, mind and spirit”.

TRADICIONALNI USUI REIKI je metoda tradicionalne medicine – izvorna, tradicionalna Reiki tehnika – jednostavna tehnika prenošenja i primene veštine kanalisanja Univerzalne životne energije koju je početkom XX veka, sastavio, utemeljio Japanac dr Mikao Usui – i nazvao je Reiki. Dr Mikao Usui, čovek izuzetnih duhovnih vrednosti i intelektualnih sposobnosti proveo je 10 godina u istraživanjimai putovanjima širom sveta kako bi došao do svih mogućih izvora koji su upućivali na čovekovo ovladavanje ovom “čudesnom” veštinom. Trenutno na svetu postoji preko 30 stilova i svi su potekli od izvornog, tradicionalnog Usui Reikija.

Ne postoji osoba na svetu, koja nije predisponirana za Tradicionalni Usui Reiki, to može svako. Za početnu obuku nisu potrebna prethodna iskustva, znanja, sposobnosti, verovanje i slično. To jednostavno radi.

Već po završetku seminara za I stepen svako oseća jasnu razliku i prisustvo novog umeća, koje demonstrira odmah na licu mesta drugim polaznicima.

Polaznici seminara su imali priliku da se upoznaju sa sledećim:

 • Izvođenje Reiki autotretmana u cilju: punjenja energijom, redukcije stresa, smirenja, unapređenja zdravlja, jačanja imuniteta i opšte harmonizacije, podizanja raspoloženja, podizanja nivoa svesti i kreativnosti;
 • Izvođenje parcijalnog i skraćenog Reiki tretmana za druge ljudi;
 • Izvođenje parcijalnog autotretmana i tretmana kao prve pomoći u slučajevima akutnih stanja i u cilju:
  • ublažavanja ili otklanjanja svih vrsta bola i upalnih procesa;
  • otklanjanja epileptičkog napada; srčanog napada, napada bubrega ili žuči, napada panike i sl.;
  • zaustavljanja krvarenja
  • regulisanja temperature tela;
  • primena Reikija u slučajevima svih vrsta povreda: preloma, iščešenja, uganuća, opekotima, posekotina i sl.
  • Primena Reikija u ciilju otklanjanja anestezije, ili nuspojava iste;
 • Primena Reikija kao metode rehabilitacije, nakon hirurških intervencija i u cilju oporavka generealno;
 • Umeće primene Reikija za energetizaciju organizma i povećanje kapaciteta fizičkih snaga;
 • Pomoć kućnim ljubimcima i životinjama generalno;
 • Isceljivanje i nega biljaka;
 • Harmonizacija međuljudskih odnosa ( kontaktni rad )
 • Harmonizacija atmosfere u prostoru i tokom komunikacije s drugim ljudima
 • Umeće primene Reikija za energetizaciju vode, hrane, drugih objekata;
 • Umeće unošenja Reikija u bilo koju aktivnost, ili bilo koji proces, kojim se bavimo, u cilju poboljšanja kvaliteta;
 • Umeće pronalaženja izgubljenih stvari pomoću Reikija;
 • Priprema sebe ili drugih za važne sastanke, razgovore ili pregovore;
 • Rad s elektropriborima: umeće pomoću Reikija upaliti auto, napuniti akumulator ili mobilni telefon, i u slučaju potrebe popraviti bilo koji postojeći elektropribor.

Na kraju seminara, svi polaznici su dobili sertifikate o završenom I nivou obuke za praktičara Usui Reiki i članske karte Udruženja Reiki Srbija.

“Ukoliko ste zainteresovani da savladate neku od duhovno-energetskih metoda, ali NE VERUJETE u potpunosti u njihovu efikasnost, Reiki je definitivno za vas. U Reikiju je aspekt vere odsutan. Reiki uvek „radi“, bez obzira na to veruje li osoba u njegovu delotvornost ili ne. Vera je potrebna kada ne postoje dokazi, a imajući u vidu činjenicu da je Reiki jedna od najistraženijih metoda u svetu mogli bismo reći da je ona suvišna”.

PRIJAVE ZA NAREDNI SEMINAR SU OTVORENE. SEMINAR ĆE SE ODRŽATI KADA SE PRIJAVI DOVOLJAN BROJ POLAZNIKA I DATUM ĆE NAKNADNO BITI DEFINISAN U DOGOVORU SA PRIJAVLJENIM KANDIDATIMA.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>