Higijenski tretman lica

Higijenski tretman lica je deo lične higijene lica i podrazumeva čišćenje kože i pročišćavanje pora, kao i hidriranje kože i pojačavanje mikrocirkulacije. Pojačana mikrocirkulacija pospešuje proizvodnju kolagena i elastina, dajući koži elastičnost i čvrstinu.

Higijenskim tretmanom oslobađete kožu od nakupljene nečistoće, suvišnog sebuma, izumrlih ćelija, mitisera i drugih sličnih promena. Pravilnim izborom preparata i o samom toku tretmana brine iskusan kozmetičar, a zadatak mu je da vam da savete i preporuči preparate za produženu kućnu negu. Vaš kozmetičar mora da brine o tome da vaša koža izgleda čisto, negovano i sveže.

Štetni uticaji spolja, kojima smo svakodnevno izloženi , bilo da je to zagađen vazduh u urbanim sredinama, konzumiranje neekoloških namirnica, zagađena voda, alkohol ili prekomerno i neadekvatno izlaganje sunčevim zracima, niske temperature, vetar i previše zadimljene prostorije su faktori koji negativno utiču na opšte stanje kože lica.

Za optimalnu negu poreporučuje se po jedan higijenski tretman lica u svakom godišnjem dobu. Dva tretmana godišnje su minimum koji, uz odabir preparata koji odgovaraju tipu i stanju kože, morate priuštiti svom licu ukoliko želite da održite njegov zdrav izgled.

Ovo je procedura koju je važno primenjivati još od puberteta zato što većina promena i problema na koži počinje u pubertetu, a između ostalog korisno je početi što ranije sa adekvatnom negom kože, jer se tako usporava proces starenja kože, što pomaže da se bore što kasnije pojave i vide na vašoj koži.

Klasičan higijenski tretman podrazumeva obavezan mehanički piling, masažu i limfnu drenažu lica, vrata i deholtea, balans PH faktora, dubinsku ozonizaciju i dezinfekciju i na kraju stavljanje maske koja odgovara tipu vaše kože.

U Wellness studiju Escape za tretman čišćenja se koriste preparati poznatih kuća Thalgo i Ella Bache – bez parabena, mineralnih ulja, propilen glikola, bez sirovina životinjskog porekla (osim pčelinjeg voska), bez snažnih koloranasa i bez silikona.

Uz svaki higijenski tretman lica u Wellness studiju Escape dobijate na poklon korekciju obrva, depilaciju nausnica i masažu lica i vrata.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>