Sportska masaža

Ukoliko se aktivno ili rekreativno bavite sportom, vašem telu je potrebna sportska masaža koja će osloboditi mišiće napetosti i preteranog umora. U zavisnosti od sporta kojim se bavite, sportska masaža će biti blago usmerena na delove tela koji su izloženi najvećem fizičkim opterećenju u toku treninga. Nekada je dovoljno da se izmasira samo jedan deo tela, a nekada je potrebno tretirati celo telo, zavisno od dinamike treninga.

Sportsku masažu karakterišu brzi i agresivni pokreti terapeuta koji relaksiraju muskulaturu posle fizičkog napora, ali ujedno i pripremaju telo za novo opterećenje tako što skraćuju period oporavka tela između dva uzastopna fizička napora. Sportska masaža ima i relaksirajući efekat na organizam, pa se iz tog razloga uvek preporučuje posle fizičkih napora. Izuzetak su bolna stanja mišića i tetiva, gde sportska masaža može imati efekat zagrevanja, tj. uvođenja i pripreme za veći fizički napor.

Sportska masaža ubrzava proces razgradnje mlečne kiseline koja čini mišiće bolnim posle fizičkih naprezanja i smanjuje mogućnost nastanka hroničnih upala koje se vremenom pretvaraju u kalcifikate.

Neizostavna je i višestruko poželjna kod profesionalnih sportista. Dokazano je da podstiče fleksibilnost, smanjuje umor, poboljšava izdržljivost, pomaže u sprečavanju povreda i kroz relaksacioni efekat, priprema um i telo za nova psihofizička opterećenja.

Za svakoga ko se bavi redovnom fizičkom aktivnošću, sportska masaža se preporučuje posle svakog treninga ili najmanje jednom nedeljno.

U našem studiju, sportska masaža se vrši profesionalnim kremama koje imaju efekat opuštanja i zagrevanja/hlađenja u slučaju bolnih stanja.

Ulje koje koristimo sadrži aromaterapijsku kombinaciju koja povećava pokretljivost zglobova i elastičnost mišića. GREEN LEMON ulje za masažu je jedinstvena formula sa zelenim limunom koja se primenjuje kod osoba koje su izložene izuzetnim psihofizičkim naporima, aktivnim sportistima posle takmičenja ili neposredno posle mečeva, treninga i putovanja, kada duh i telo jednostavno vape za odmorom. Jedinstveni terapeutski efekat ovog preparata je nekada bio dugo čuvana tajna fizioterapeuta i masera vrhunskih sportista Francuske.

U ponudi Wellness studija ESCAPE je i fizikalni tretman oporavka od povreda. Koristi se kod različitih hroničnih oboljenja ili u procesu sprečavanja razvoja hroničnih bolesti; kod traumatskih povreda i lečenja sportskih povreda mišića i ligamenata.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>