Kako promenom karaktera poboljšati svoju sudbinu – Dragan Lončar

Zahvaljujući Draganu Lončaru, učitelju joge i osnivaču Vidya Yoga, škole joge iz Beograda, u organizaciji Wellness studija Escape, imali smo priliku da čujemo predavanje o Sergeju Lazarevu, ruskom iscelitelju i njegovoj filozofiji.

Dragan Lončar je rođen u Tel Avivu, u Izraelu, 1957. godine. Sa jogom se upoznao tokom studija u inostranstvu 1976. god. i od tada je redovno praktikuje. Boravio je u Indiji nekoliko puta, po više meseci, pohađajući razne kurseve iz oblasti joge i meditacije. Izučavao je sanskrit, indijsku astrologiju i ezoternu pozadinu mitova i rituala drevne Indije.

Lončar je prvi u Srbiji počeo da uvodi standarde evropskih i svetskih asocijacija u podučavanju joge i obuci instruktora joge. Lončar i njegova škola joge registrovani su kod Yoga Alliance (SAD) i European Yoga Alliance (Španija), najjačim federacijama joga instruktora i škola joge u svetu. Dragan Lončar je predstavnik Evropske Joga Alijanse za Srbiju i Hrvatsku.

Pored časova joge, Lončar drži predavanja, kurseve i seminare iz oblasti psihologije i filozofije joge, fiziologije joge, tehnike pravilnog i jogičkog disanja, relaksacije i meditacije. Poslednjih godina on se posvetio obuci instruktora joge.

Tema predavanja “Kako promenom karaktera poboljšati svoju sudbinu”, proizilazi iz serijala knjiga DIJAGNOSTIKA KARME – Sergej N. Lazareva. Predavanje je održano 02.12.2016. godine, pred prepunom salom kragujevčana koji su se okupili da pozdrave našeg najvećeg učitelja joge i upoznaju filozofiju i delo Sergeja N. Lazareva.

“Ljudi moraju da nauče da vole: Boga, jedni druge, Vasionu, okruženje, prošlost, sadašnjost i budućnost. Ljubav je kompleksna umetnost, koja se dostiže samo neprekidnim radom” – jedno je od osnovnih načela filozofije ovog poznatog ruskog iscelitelja.

Sergej Nikolajevič Lazarev je ruski psiholog, filozof, iscelitelj, autor knjiga iz edicija: “Dijagnostika karme”, “Čovek budućnosti“ i “Iskustvo preživljavanja”. Samo u Rusiji, knjige su prodate u tiražu većem od 15 miliona primeraka. Do danas je objavljeno 26 njegovih knjiga, koje su prevedene na španski, francuski, engleski, nemački, poljski, češki, rumunski, bugarski, turski, grčki, srpski i litvanski jezik. U njima je izloženo iskustvo više od dvadeset godina njegovog istraživanja, koje je jedinstveno i ništa slično tome za sada ne postoji u čitavom svetu.

Po prvi put u istoriji čovečanstva, detaljno je opisan mehanizam porodične i lične karme, objašnjena je fiziologija duše. U svojim knjigama, autor, na primerima hiljade izlečenih pacijenata, pokazuje kako ponašanje i emocije roditelja utiču na zdravlje i sudbinu njihove dece. Autor jasno pokazuje kako je sve povezano i da promenom svog karaktera i pogleda na svet možemo da se oslobodimo najtežih bolesti, budemo srećni i poboljšamo svoju sudbinu.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>