Razvoj motoričkih sposobnosti

Program je namenjen uglavnom deci i mladim sportistima koji se aktivno bave sportom.

S obzirom na socijalno okruženje u kome živimo i idealizaciju sportskih ličnosti kao nosilaca društvenih dešavanja, javlja se ogromno interesovanje dece i roditelja da mladi sportisti u što kraćem periodu dođu do vrhunskih rezultata, što ponekad dovodi i do preopterećenja i dugoročnog odustajanja dece i mladih od sporta, ali i do neadekvatno iskorišćenih genetskih potencijala mladih. Često su naši klijenti mladi sa vidnim fizičkim deformitetima i povredama koje su posledica strateški loše postavljenih grupnih treninga i nedovoljno pažljivo vođenog treninga u fazama intenzivnog rasta dece.

Osnovna orjentacija u radu sa ovom grupom vežbača je poštovanje senzitivnih faza razvoja motoričkih osobina i u skladu sa tim formiranje prioriteta u radu . Poštujući ove faze, planskim individualnim radom, koordinacija, brzina, eksplozivna snaga, okretnost, agilnost, ravnoteža, preciznost i fleksibilnost se dovode do individualnog motoričkog maksimuma, koji je, pored kvalitetnog treninga, uslovljen i genetskom predispozicijom. Ukoliko se pojedine faze rada propuste u mlađim kategorijama, potencijal mladog sportiste se nikad neće razviti u obliku u kojem je mogao.

Naši trenerski ciljevi u okviru ovog programa su da formiramo kvalitetnu motoriku i fizionomiju tela mladih, zavisno od sporta kojim se bavi, koja će ih dugoročno voditi u pravcu maksimalnih individualnih rezultata u vrhunskom sportu ili kvalitetne celoživotne rekreacije.

Komentari klijenata
Marija Marjanović
Marija Marjanović
Osecam se prelepo, kao da sam u nekom drugom svetu, uzivam maksimalno. 
Ana Petrović
Ana Petrović
Svaka cast za devojke iz Escape, nasmejane, ljubazne i predivno rade svoj posao!!!
Nikola Zdravković
Nikola Zdravković
Sve pohvale! Najbolja masaza u gradu!
Jovana Nikolić
Jovana Nikolić
Sve pohvale, preporučujem polinezijski ritual svima!