TRX trening

TRX (suspenzioni, viseći) trening je nov, trenutno jedan od najpopularnijih na svetu, pristup treningu u kome se koristi težina sopstvenog tela i sila gravitacije kako bi se oblikovalo i učvrstilo telo, stekla kondicija, poboljšala ravnoteža, koordinacija, stabilnost i skinule potkožne masne naslage. Zbog brzih rezultata i izuzetne efikasnosti u jačanju tela postao je nezaobilazan sadržaj svakog modernog fitness centra na svetu.

Ovaj vid funkcionalnog treninga osmislio je Randy Hetrick, bivši američki marinac, tražeći dodatne metode za jačanje svojih vojnika na terenu i od toga napravio revolucionarni fitnes rekvizit i disciplinu. TRX predstavlja 2 najlonske trake, sa ručicama na svojim krajevima, koje su pričvrćene svojim drugim krajem za plafon.

Na TRX traci mogu vežbati i muškarci i žene, prilagodljiv je i profesionalnim sportistima za poboljšanje fizičkih performansi kao i rekreativcima. S obzirom da intenzitet treninga menjamo različitim položajima tela, ove vežbe su prilagodljive bilo kom nivou fizičke spremnosti vežbača.

TRX trening je vrlo dinamičan, visokointenzivni trening, koji u trajanju od 55 min, sagoreva u proseku 500 kalorija. Na ovim funkcionalnim trakama moguće je izvesti više od 300 različitih vežbi što omogućava visoku kreativnost u osmišljavanju treninga. Svaka vežba aktivira više mišićnih grupa tako da se vidni rezultati postižu u kratkom roku. U većini položaja se aktivira jezgro tela („core“) tako da je pored rada na mišićnim grupama ruku i nogu, uvek prisutan i rad na središnjem delu tela, na stomaku i leđima. Koristeći sopstvenu težinu tela, gradimo funkcionalnu snagu i izdržljivost, razvijamo stabilnost i fleksibilnost mišićnih grupa, ubrzavamo metabolizam, skidamo masne naslage i u kratkom roku menjamo svoj izgled.

Wellness studiju Escape je prvi centar u gradu koji je prepoznao prednosti TRX grupnog treninga. U našem centru, možete pristupiti grupnim TRX treninzima i vežbati uz jedne od prvih sertifikovanih TRX trenera u Srbiji. Vežbanje u malim grupama (do 12 vežbača) razvija dobru i motivišuću atmosferu, posebno za one koji se teško pokreću na vežbanje ali i za one koji žele nivo više u svom vežbanju. Odlično raspoloženje i dobra energija su odlika naših treninga.

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>