Limfna drenaža nogu

U nezi tela i borbi protiv celulita i oticanja nogu najpopularnije mesto zauzima limfna drenaža. Ona je prijatan i prirodan tretman koji pomaže limfnom sistemu da izbaci toksine i zadržanu tečnost koja opterećuje organizam. Predstavlja nezamenjiv terapeutski postupak za stimulisanje cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije i detoksikaciju organizma. Doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema.

Limfa je sva slobodna tečnost koja se nalazi u tkivu, odnosno, u međućelijskim prostorima a za njenu filtraciju su zaduženi limfni čvorovi koji se nalaze svuda po telu.Ukoliko dođe do zastoja telesnih tečnosti, javljaju se mnogi zdravstveni problemi. Limfnom drenažom ubrzavamo protok limfe i krvi čineći da se organizam blagovremeno oslobađa svih neželjenih nusprodukata našeg metabolizma kao i mnogih virusa, bakterija pa čak i malignih ćelija.

Jako je korisna zdravim osobama jer stimuliše odbrambene sposobnosti organizma ali se može primenjivati i na preko 60 različitih zdravstvenih problema. Daje izuzetne rezultate i veliku pomoć predstavlja za osobe koje imaju problem sa oticanjem nogu zbog zadržane tečnosti i slabom cirkulacijom.

U lečenju celulita daje izuzetne rezultate. Znamo da celulit predstavlja nagomilano masno tkivo sa zadržanom tečnošču i toksinima. Limfnom drenažom se na neinvazivan način prazne ovi depoii u kojima se zadržava tečnost i na taj način se izbacuju materije zbog kojih celulit nastaje. Limfnom drenažom se poboljšava rad ćelija i kroz poboljšan protok materija potpomaže i korišćenje masti u njima. Na ovaj način se sprečava formiranje celulita, i to bez oštećenja kože i zdravog tkiva.

Kao terapeutski postupak, limfna drenaža je potpuno bezopasna i veoma korisna za organizam.

U primeni limfne drenaže treba biti oprezan kod osoba sa niskim krvim pristiskom, hiperfunkcijom štitne žljezde, bronhijalne astme i sveže tromboze, a ne preporučuje se kod akutnih upalnih stanja praćenih visokom temperaturom, malignih oboljenja s metastazama i tuberkuloze….

<div class="sldr_title" style=&quot;font-family: Impact,fantasy;font-size:18px;font-weight:bold;font-style:normal;color:#3F4C6B;margin:5px 0 10px 0&quot;>Komentari klijenata</div>