Intenzivan tretman za problematičnu kožu sa LED maskom

Intenzivni tretman engleske kozmetičke kuće Neoelegance je novitet u našoj ponudi. Namenjen je koži sklonoj aknama i upalama uključujući i tinejdžerske problematične kože.

Savršeno kombinuje delovanje aktivnih sastojaka iz specijalne svilene (sheet) maske za izbeljivanje i regeneraciju kože i plave LED terapije.

Plava LED terapija maskom Neoelegance blagotvorno deluje na probleme sa aknama, mitiserima, proširenim porama, upalnim procesima i crvenilom na koži – rozacea.

Frekvencija plave LED svetlosti je 415-450nm i ona prodire 2-4mm u dubinu kože.

Dok većina površinskih tretmana protiv akni narušava PH vrednost kože, olakšavajući bakterijama da prodru u kožu dovodeći do novih upala, plavo LED svetlo stabilizuje zaštitni kiseli sloj, čineći površinu kože otpornom na prodor bakterija.

Poznato je da su uzročnici akni bakterije roda P.acnae, koje stvaraju molekule porfirina u svojim ćelijama. Ovi porfirini su fotosenzibilni i u kontaktu sa plavom LED svetlošću oslobađaju molekule kiseonika. S obzirom da je P.acnes anaerobna bakterija, koja ne može da opstane u prisustvu kiseonika, plavo LED svetlo dovodi do njihovog uništavanja.

Takođe, plavo LED svetlo dovodi do dekongestije (pražnjenja) postojećih akni ali i do normalizacije masnoće kože. Može da se koristi kod tinejdžera jer nema negativnih pratećih efekata.

Više o tretmanima LED maskom pročitajte na http://www.escapekg.rs/usluge/led-maska/

Svilena maska (Blemish control and repair) sadrži aktivne sastojke koji ublažavaju i umiruju postojeće akne, sprečavaju izbijanje novih akni i oštećenja na koži, ali i hidriraju i prosvetljuju kožu uklanjajući fleke. Maska u sebi kombinuje tri tipa peptida i kolagen, koji čine kožu jedrom i hidriranom, i ekstrakt biljke gotu cola (centella) koja zaceljuje rane i ima antibakterijsko dejstvo, podstiče prokrvljenost i ublažava stvaranje ožiljaka.

Ova maska je namenjena koži koja je sklona aknama, upalama i iritacijama i rezultat delovanja je umirivanje, uklanjanje produkata upalnih procesa i regeneracija.  Koža postaje hidrirana, prosvetljena i zdravijeg izgleda.

Protokol tretmana je sledeći:

Nakon čišćenja lica i eksfolijacije, na lice se udobno namesti LED maska i modom sa plavom LED svetlošću lice se tretira 20 min. Nakon toga se nanosi jednokratna svilena maska sa aktivnim sastojcima. Na kraju tretmana sledi nega lica namenjena problematičnoj koži. Tretman je opuštajući i prijatan i traje do 60 min.

Komentari klijenata
Marija Marjanović
Marija Marjanović
Osecam se prelepo, kao da sam u nekom drugom svetu, uzivam maksimalno. 
Ana Petrović
Ana Petrović
Svaka cast za devojke iz Escape, nasmejane, ljubazne i predivno rade svoj posao!!!
Nikola Zdravković
Nikola Zdravković
Sve pohvale! Najbolja masaza u gradu!
Jovana Nikolić
Jovana Nikolić
Sve pohvale, preporučujem polinezijski ritual svima!